Jednake mogućnosti za sve

Bez autora
Jun 06 2012

U Beogradu je u utorak, 5. juna 2012. godine, u prostorijama Privredne banke Beograd održana promocija projekta “Jednake mogućnosti” koji ima za cilj prevazilaženje diskriminacije osoba sa invaliditetom u Srbiji kroz punu i efektivnu participaciju i inkluziju u društvo, promocijom njihovog zapošljavanja i izgradnjom socijalne kohezije.U oblasti zapošljavanja, tokom realizacije projekta, održano je 20 radionica za poslodavce među kojima su Privredna banka Beograd, Imlek, Adriatic Strauss Group, Victoria Group, Metro Cash and carry/

Jednake mogućnosti za sveU Beogradu je u utorak, 5. juna 2012. godine, u prostorijama Privredne banke Beograd održana promocija projekta “Jednake mogućnosti” koji ima za cilj prevazilaženje diskriminacije osoba sa invaliditetom u Srbiji kroz punu i efektivnu participaciju i inkluziju u društvo, promocijom njihovog zapošljavanja i izgradnjom socijalne kohezije.

U oblasti zapošljavanja, tokom realizacije projekta, održano je 20 radionica za poslodavce među kojima su Privredna banka Beograd, Imlek, Adriatic Strauss Group, Victoria Group, Metro Cash and carry, rekao je Igor Stajić iz Edukacionog centra iz Leskovca.

Poslodavci su upoznati sa osnovama pristupačnosti, mogućnostima adaptacije radnog mesta i uslovima podrške koja se može ostvariti od nadležnih filijala Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko se zapošljava osoba sa invaliditetom. U oblasti pristupačnosti izgrađenog okruženja razvijeni su softver za Android platform, koji je dobio prvu nagradu na konkursu Digitalne agende, i Facebook aplikacija za unos podataka o pristupačnim ili nepristupačnim objektima u Srbiji (https://www.facebook.com/JednakeMogucnosti). Kreirana je i web strana www.pristupacnost.info na kojoj su objedinjena sva upisana i verifikovana mesta.

Sve ovo sa ciljem da razvije svest kod svih članova društva o tome da je potrebno sve objekte/lokacije učiniti pristupačnim svima koji imaju problem sa kretanjem.

Prisutnima je zatim premijerno prikazan TV spot, i prezentovan način na koji se mapiraju pristupačna/nepristupačna mesta u Srbiji kroz aplikaciju za Android i aplikaciju za Facebook.

Zaključeno je da svi treba da imamo jednake mogućnosti da učestvujemo u svakom aspektu društvenog života na jednakoj osnovi, dostojanstveno i bez osećaja stida.

Projekat “Jednake mogućnosti“ sprovodi Edukacioni centar iz Leskovca, u partnerstvu sa organizacijom Arbeiter Samariter Bund  iz Beograda i Centrom “Živeti uspravno“ iz Novog Sada. Finansijsku podršku dala je Evropska unija, preko Delegacije Evropske unije u Srbiji, a kroz Program podrške civilnom društvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik